ßßß Cookit - przepis na WIEPRZOWINA '' ALI BABA''

WIEPRZOWINA '' ALI BABA''

nazwa

Wykonanie

« SAŁATKA Z KURCZAKA, FASOLI ...
GULASZ Z ZIEMNIAKÓW I KIEŁBASY »
50-60 DAG WIEPRZOWINY BEZ KOŚCI
15 DAG CZOSNKU
1 DAG MĄKI
TŁUSZCZ
CUKIER
4 DAG KONCENTRATU POMIDOROWEGO
SÓL, PIEPRZ I CURRY MIELONE DO SMAKU
WYKONANIE
Mięso umyć, pokrajać w paseczki. Czosnek podzielić na cząstki, obrać, sparzyć wrzącą wodą, podsmażyć razem z mięsem oprószyć mąką i posypanym cukrem, skropić woda i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku.
sobota, 14 stycznia 2012, wela2
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://gotujcosniecos.blox.pl/2012/01/WIEPRZOWINA.html