Od kilku dni chodziło za mną to połączenie smaków. Już kilka razy je wypróbowałam i wiem, że jest idealne. Z braku czasu powstały babeczki. Niezwykle wilgotne, bardzo czekoladowe. Właśnie takie jakie miały być. Wykorzystałam przepis na babeczki czekoladowe z malinami z drugiej książki Doroty Świątkowskiej.Składniki:225 g mąki pszennej80 ml oleju300 ml śmietany 18%80 g cukru trzcinowego60 g cukru białego100 g posiekanej gorzkiej czekolady2 jajka2 łyżki kakao2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody1 duża gruszkaWykonanie:Mąkę, cukry, kakao, proszek i sodę mieszamy w misce. W drugiej mieszamy jajka, olej i śmietanę. Przelać do miski z suchymi składnikami i delikatnie wymieszać. Dodać posiekaną czekoladę i obraną i pokrojoną gruszkę. Ponownie wymieszać. Przełożyć do foremek wyłożonych papilotkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 20 - 25 minut.