Ostatnie truskawki, do tego niezbyt już ładne. Za to bardzo słodkie. Pomyślałam, że zmiksuję je i przygotuję wegańskie muffiny. Wegańskie, bo wiem, że w przypadku zmiksowanych truskawek nie będę już potrzebować ani mleka czy jogurtu, ani jajka. Za to dodałam groszkiczekoladowe, więc wegańskie jednak nie są. Tak dla przekory.A wpis dodaję do akcji Domi - Muffinkowo IV.Składniki: (na 12 sztuk)300 g mąki pszennej pełnoziarnistej300 ml zmiksowanych truskawek (z ok 330 g)150 g cukru trzcinowego2 łyżeczki proszku do pieczenia90 g oleju30 g groszkówczekoladowych (opcjonalnie)Wykonanie:Mąkę, cukier i proszek wymieszać w misce. Dodać zmiksowane truskawki i olej i wymieszać. Na koniec dodać groszkiczekoladowe. Ciasto przełożyć do foremek muffinkowych wyłożonych papilotkami. Piec w 190 stopniach przez około 20 - 25 minut.