ßßß
120 g miękkiego masła10 płaskich łyżek cukru trzcinowego3 jajka10 łyżek mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki ciemnego kakao1 tabliczka czekolady deserowej4 małe gruszki
PRZYGOTOWANIEW malakserze ucieramy masło z 8 łyżkami cukru na gładką masę. Nie przerywając miksowania dodajemy po jednym jajku, a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao. Gdy ciasto będzie gładkie dodajemy posiekaną na małe kawałki gorzką czekoladę.Mieszamy całość łyżką.
Wylewamy do tortownicy (23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Gruszki obieramy, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki. Układamy dookoła na cieście.
Posypujemy pozostałymi 2 łyżkami cukru.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (z termoobiegiem) na około 45 minut. Smacznego :)



źródło inspiracji