ßßß
SKŁADNIKI (na 12 muffinek):300 g mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia150 g cukru trzcinowego1 jajko1 łyżeczka esencji waniliowej225 ml mleka50 g masła75 g posiekanej białej czekolady (ja użyłam białych groszków czekoladowych)WYKONANIE:Masło rozpuścić i ostudzić. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Utrzeć jajko z cukrem, następnie dodać do nich mleko, ostudzone masło oraz esencję waniliową - wszystko lekko zmiksować. Do zmiksowanych składników dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, ponownie lekko zmiksować. Na koniec dodać posiekaną czekoladę, wymieszać wszystko szpatułką - czekolada ma być wyczuwalna po upieczeniu, musi chrupać:) Muffinki piec 20 minut w 200 °C.
Muffinki z białą czekoladą - patrz muffinki jaśniejsze:)Smacznego!