Wykonanie
            Tym razem 
truskawki w wersji wytrawnej. Miałam straszną ochotę spróbować jak smakują. Przeszukałam różne blogi i strony i znalazłam takie danie . Jak efekt? Smak dość ciekawy, intrygujący. Jednak nie wiem czy chciałabym jeść takie obiady na co dzień.

Składniki:1 
pierś z kurczakaMarynata:1 łyżka jasnego 
sosu sojowego1 łyżka chińskiego 
wina ryżowego1 1/2 łyżeczki 
mąki kukurydzianejDodatkowo:ok. 15 
truskawek60 ml 
wody1 łyżka 
soku pomarańczowego1 łyżeczka 
soku z cytryny1 łyżeczka drobnego 
cukru1 łyżeczka 
mąki kukurydzianej2 łyżeczki 
wody3 łyżki 
oleju1 łyżeczka startego 
imbiru1 łyżeczka posiekanego 
czosnku
Wykonanie:
Kurczaka pokroić na kawałki. Składniki marynaty połączyć i włożyć do niej 
kurczaka. Odstawić na minimum 15 minut.W małej misce połączyć 60 ml 
wody, 
soki i 
cukier. W drugiej rozpuścić 
mąkę w 2 łyżeczkach 
wody. Odstawić.Rozgrzać wok. Dodać 2 łyżki 
oleju i rozgrzać. Dodać połowę 
czosnku i 
imbiru. Podsmażyć przez kilka sekund. Dodać 
kurczaka. Pozwolić mu lekko zbrązowieć przez pół minuty, a następnie smażyć, aż 
kurczak będzie dobrze usmażony. Wyjąć 
mięso z woka i położyć na ręczniku papierowym.Rozgrzać łyżkę 
oleju. Dodać pozostały 
czosnek i 
imbir. Chwilę podsmażyć. Dodać 
truskawki. Smażyć przez pół minuty. Przygotowany wcześniej sos (zawartość 2 misek) wymieszać i wlać do woka. Mieszać, aż zgęstnieje. Kiedy będzie już wystarczająco gęsty dodać odłożone 
mięso. Smażyć przez minutę, aż składniki się połączą. Podawać natychmiast.