Wykonanie
Jedno z lepszych brownie jakie
jadłam. Połączenie sernika,
czekolady i
malin to strzał w dziesiątkę. Nic
dziwnego, że ten przepis z forum u Nigelli, zrobił taką furorę. Ja cytuję za Liską, która go tam znalazła.

Składniki:200 g
gorzkiej czekolady200 g
masła400 g
cukru pudru5
jajek100 g
mąki500 g
twarogucukier waniliowy lub 1 łyżeczka ekstraktu z
wanilii200 g
malin (dałam mrożone)

Wykonanie:Kwadratową blachę do brownie wykładamy papierem do pieczenia.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli
wodnej lub kuchence mikrofalowej i odstawiamy do ostygnięcia.
Masło i 250 g
cukru ucieramy na białą masę. Po jednym dodajemy 3
jajka, kolejne dodając dopiero jak poprzednie będzie dobrze wymieszane. Dodajemy ostudzoną
czekoladę i mieszamy ponownie. Następnie przesiewamy
mąkę i mieszamy całość szpatułką. 3/4 masy wylewamy do przygotowanej blaszki.
Twaróg miksujemy. Następnie ucieramy z pozostałym
cukrem, 2
jajkami i
cukrem waniliowym. Gładką masę
serową wylewamy na
czekoladową. Na górę wykładamy pozostawioną masę
czekoladową i ostrożnie rozsmarowujemy. Na górze rozkładamy
maliny.Piec godzinę w 170 stopniach. Studzimy w blaszce, w otwartym piekarniku.

Ingredients:200 g chocolate200 g unsalted butter400 g sugar5 eggs100 g
flour500 g cream cheese1 tsp vanilla paste200 g raspberriesDirections:Pre heat oven to 170C. In a saucepan chocolate until melted, remove from heat and set aside. In a separate bowl mix butter and 250 g butter until fluffy. Add 3 eggs, one by one. Add cooled chocolate and mix. Sift the
flour and mix with a spoon.
Pour ¾ of the dough into 30 x 20cm
tray.Prepare the cheese mixture. Beat all the remaining ingredients until smooth.
Pour the mixture onto the chocolate mixture. Then carefully add the remaining chocolate mixture and even. Place the raspberries on top Bake for about an hour.