Wykonanie
Ponieważ ciasto
czekoladowe z
malinami zapadło mi w pamięci, w mojej nowej kuchni postanowiłam rozpocząć pieczenie od tego połączenia. Bałam się zaczynać od trudnych wypieków, bo nie wiem jak zachowuje się piekarnik. Dlatego też na pierwszy ognień poszły muffiny. Muszę przyznać, że to połączenie smaków bardzo nam odpowiada.
Składniki:250 g
mąki1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżeczka
sody2 łyżki
kakao150 g
cukru250 ml
mleka1
jajko90 ml
olejuskórka starta z 1
cytryny2 garście
malinWykonanie:Wszystkie suche składniki (łącznie ze startą
skórką z cytryny) łączymy w jednej misce. W drugiej łączymy wszystkie mokre składniki. Przy pomocy widelca łączymy zawartość obu misek. Dodajemy
maliny i delikatnie mieszamy. Ciasto nakładamy do foremek wyłożonych papilotkami. Pieczemy 20 minut w temperaturze 200 stopni.
/wydrukuj przepis/A tutaj mała zapowiedź kolejnych wpisów