Wykonanie
Kupiłam nowe papilotki, kolorowe, we wzorki. Byłam zachwycona. Niestety, po pieczeniu nie wyglądają już tak ślicznie, a szkoda. Może w wersji jasnej muffinków będą ładniejsze. Najważniejsze, że rodzince smakowało, a papilotki i tak zaraz lądują w koszu.A przepis? Pomysł na nutellę jako nadzienie oczywiście od Majany, ale samo ciasto niezmiennie na podstawie przepisu Nigelli na chocolate
chips muffins.
Składniki suche :250g
mąki2 łyżeczki
proszku do pieczenia½ łyżeczki
sody oczyszczonej2 łyżki
kakao175g
cukruSkładniki mokre:150ml
mleka100 ml cherry coke90ml
oleju roślinnego1
jajko+ nutellaWykonanie:Skłądniki suche i mokre wymieszać o oddzielnych miseczkach. Następnie dodać mokre do suchych i delikatnie wymieszać. Nakładać do foremek po 1 łyżce ciasta. Na ciasto wkładać po 1 łyżeczce nutelli i znowu ciasto muffinkowe. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni. Wyjąć z formy i odstawić do ostygnięcia na ruszt./wydrukuj przepis/