Wykonanie
Składniki mokre:-1
jajko-250 ml
mleka-100 ml
olejuSkładniki suche:-250 g
mąki-150-180 g
cukru-2 łyżeczki
proszku do pieczenia-2 łyżeczki
kakao-1/2 łyżeczki
sody oczyszczonejPrzygotowanie:W osobnych miseczkach mieszamy składniki suche i mokre. Następnie do mokrych składników wrzucamy suche i mieszamy łyżką do uzyskania jednolitej masy. Nakładamy muffiny do foremek, możemy dodać też coś do środka(ja dodałam nutellę), wtedy tylko nakładamy najpierw 2/3 masy do foremki, nakładamy nadzienie i przykrywamy 1/3 masy. ja dodatkowo część muffinek posypałam przed pieczeniem zmielonymi
migdałami, a drugą część po upieczeniu
cukrem pudrem.Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni i pieczemy 20-25 min.Smacznego:)