Wykonanie
Robione na szybko z
mąki, która akurat byłą pod ręką, zamrożonej kruszonki, dla chłopaków na wyprawę rowerową. Jak już je zrobiłam, to odkryłam, że ostatnie też ubrałam w te same papilorki .
Składniki:220 g
mąki pszennej razowej2 łyżeczki
proszku do pieczenia½ łyżeczki
sody oczyszczonej150g
cukru250ml
mleka90ml
oleju roślinnego1 duże
jajko1 łyżeczka ekstraktu
wanilii2 łyżeczki
cynamonu50 g
rabarbarugarść kruszonki z tego przepisu na ciastoWykonanie:Rozgrzać piekarnik do 200C i wyłożyć formę papierkami do muffinków. Odmierzyć suche składniki do miski, wymieszać. Wlać wszystkie płynne składniki do drugiej miski i wymieszać. Zmieszać wszystko razem (niezbyt dokładnie), dodać obrany i pokrojony w centymetrowe kawałki
rabarbar, lekko wymieszać i przełożyć do foremek. NA wierzch pokruszyć kruszonkę. Piec przez około 25 minut./wydrukuj przepis/