ßßß

Składniki: na tortownicę o średnicy 24 cmciasto:235 g mąki pszennej250 g miękkiego masła3 jajkaok. ½ szklanki cukru (można dać więcej jeśli ktoś woli słodsze)1 łyżeczka proszku do pieczenia½ łyżeczki sody50 g proszku budyniowego ( ja dodałam 2 opakowania)cynamonmasa budyniowa:2½ łyżki proszku budyniowego3 łyżki cukru320 ml mleka1 łyżka masładodatkowo400 g obranego i pokrojonego rabarbarucukier do posypaniaPrzygotowanie:Przygotować budyń. Część mleka (220 ml) zagotować, a w drugiej części (100 ml) rozpuścić proszek budyniowy i cukier. Do gotującego się mleka wlać zawiesinę i zagotować na wolnym ogniu, ciągle mieszając, aby nie powstały grudki. Ugotowany budyń zdjąć z ognia i wymieszać z masłem. Odstawić do wystudzenia, przykryty folią spożywczą.
Tortownicę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tart ą .

