Wykonanie
Wreszcie się pojawił. Długo zastanawiałam się co mam zrobić na początek. Padło na muffiny. Robiłam już kiedyś z
rabarbarem, ale z nieco innego przepisu. Te są równie dobre - smakowały nawet tym, którzy za
rabarbarem nie przepadają.
Składniki:250 g
mąki2 łyżeczki
proszku do pieczenia½ łyżeczki
sody oczyszczonej150g
cukru250ml
mleka90ml
oleju roślinnego1 duże
jajko1 łyżeczka ekstraktu
wanilii2 łyżeczki
cynamonu50 g
rabarbaruWykonanie:Rozgrzać piekarnik do 200C i wyłożyć formę papierkami do muffinków. Odmierzyć suche składniki do miski, wymieszać. Wlać wszystkie płynne składniki do drugiej miski i wymieszać. Zmieszać wszystko razem (niezbyt dokładnie), dodać obrany i pokrojony w centymetrowe kawałki
rabarbar, lekko wymieszać i przełożyć do foremek. Piec przez około 25 minut./wydrukuj przepis/