Wykonanie

Pyszne babeczki przygotowane podobnie jak rolada makowa biszkoptowa (klik). Do ich przygotowania możecie skorzystać z gotowych korpusów lub upiec je samodzielnie (klik). Pyszna propozycja, którą polecam Wam baaardzo :)Składniki na korpusy:2 szkl.
mąki4
żółtka6 łyżek
cukru200g
masłaszczypta
soliWszystko zagnieść. Ciasto schłodzić w lodówce ok. 30 min. Następnie wyklejamy
ciastem natłuszczone foremki babeczkowe. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 15-20 min na złoto.Wystudzić.ponadto:masa makowa domowa (bez
jajek) (klik)1/2 słoiczka
powideł śliwkowych3 łyżki nutelli100g
czekolady mleczkej2-3 łyżki
śmietany kremówkidowolne posypki i
orzechy włoskie do dekoracjiPowidła wymieszać dokładnie z nutellą.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej ze
śmietanką. Do każdej babeczki nałożyć po 1/2 łyżeczki czeko-
śliwki, na to wyłożyć masę
makową. Wierzch polać
polewą czekoladową i udekorować posypką
cukrową i połówką
orzecha włoskiego.Smacznego :)
