Wykonanie
Było już muffinowo i serniczkowo ... Czyżby nadeszła nowa era, w której rządzić będą tarty ? Zaletą tart jest ich prostota wykonania i nieskończenie wiele możliwości modyfikacji składników :)Ciasto kruche400 g
mąki50 g
cukru150 g
masła2
żółtkaszczypta
soliMasa2 budynie
czekoladowe100 g
masłamaliny1. Zanieść ciasto łącząc wszystkie składniki i wstawić do lodówki na 30 minut.2.Wyłożyć
ciastem formę na tartę, nakłuć widelcem i piec w 180 st.C przez 15-20 minut, aż się zarumieni3.
Budyń ugotować wg wskazówek na opakowaniu, ale w połowie ilości
mleka.4.Po zagotowaniu dodać
masło i roztrzepać, aż się rozpuści.5.Wylać gorącą masę budyniową na spód do tarty.6.Wyłożyć na masę
maliny.