ßßß
Składniki:2-3 porcje:450 g (op. ) włoskiej mieszanki warzyw, np. Hortex, Frosta3 jaja2-3 łyżki startego żółtego sera ( lub wg uznania)1/2 łyżeczki oregano1/2 łyżeczki bazyliisól, pieprz1 łyżka oliwyPrzygotowanie:Zamrożone warzywa zalewamy na patelni szklanką wody, przykrywamy i dusimy ok. 5 minut, do rozmrożenia.Gdy woda odparuje , wlewamy olej.Podsmażamy i doprawiamy.Jajka rozmącamy, zalewamy nimi warzywa, rozlewając równo po całej patelni.Na wierzchu rozrzucamy ser, przykrywamy.Omlet jest gotowy po 3-4 minutach, gdy jaja się zetną a ser stopi.Powiązane notki:Filet z Czarniaka w sezamie z warzywami w słodkim sosie chilliFilet z dorsza duszony z warzywamiZielone spaghetti z kozim seremTarta z łososiem, szpinakiem i porem ( krok po kroku )Jajka zapiekane w papryce