ßßß
Składniki:3 papryki5 jaj2 cebule1 łodyga selera naciowego4-5 łyżek ugotowanego makaronu1 łyżka masła ( lub oleju )sól,pieprzsłodka wędzona papryka( 3/4- 1 łyżeczki )Przygotowanie:Piec nastawiamy na 220 stopni, góra dół.Paprykę myjemy i kroimy na połowy – razem z ogonkami, oczyszczamy z pestek.Cebulę, seler i pół ( 1/2 sztuki ) papryki kroimy w kostkę. Podsmażamy na maśle razem z posiekanym makaronem ( u mnie spaghetti może być dowolny ) , doprawiamy solą , pieprzem i papryką. Smażymy aż warzywa będą szkliste około 5 minut.Papryki faszerujemy nadzieniem, wbijamy jaja do każdej połówki i zapiekamy aż się zetną około 15 minut.Podajemy gorące.Smacznego i wesołych świątps: danie zgłaszam do konkursu na kolorowe śniadanie : ” Współorganizatorem konkursu jest CupoNation, strona z kuponami rabatowymi do wielu sklepów oraz blog www.pysznakuchnia.com.plPowiązane notki:Jajka faszerowane pieczarkamiPikantny Gulasz z ciecierzycy z paprykąTarta z łososiem, szpinakiem i porem ( krok po kroku )Sałatka wiosenna z rzeżuchąFilet z Czarniaka w sezamie z warzywami w słodkim sosie chilli