Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Kolejna inspiracja
śniadaniowa, z racji tego, że nadchodzi wiosna, a BelVita ogłosiła swój
śniadaniowy konkurs postanowiłam większy nacisk położyć na śniadania ( to jest moje wczorajsze, dzisiejszym były ziemniaczane bułeczki ). Zielona jajecznica ze
szpinakiem,
cebulką i dużą ilością
natki, coś co na prawdę
daje kopa do działania, pięknie wygląda i dobrze smakuje. Oto co lubię, szybko i smacznie.
Składniki ( na porcję)2
jaja3 kostki ( brykiety )
szpinakupół
cebuli2 plastry
chudej szynki1 łyżka
masła1
wafel pełnoziarnisty
ryżowy1 łyżka siekanej
natki pietruszkisól,
pieprzPrzygotowanie:
Wafel smarujemy 1/2
masła. Na reszcie podduszamy posiekaną
cebulkę,
szynkę i zamrożony
szpinak. Po 3-5 minutach się rozmrozi.Doprawiamy
miks solą i
pieprzem.Dodajemy roztrzepane
jajka,
natkę, mieszamy jajecznicę do ścięcia.Gorącą wykładamy na
wafel.Podajemy z surówką z
marchwi ( plastry
marchewki polane odrobiną
soku z cytryny i
oliwą).Smacznego!Ależ wiosennie się zrobiłoPowiązane notki:
Tarta z
łososiem,
szpinakiem i
porem ( krok po kroku )
Sałatka wiosenna z
rzeżuchąZielone spaghetti z
kozim seremPancakes jaglane z
jabłkiem i
rodzynkamiOwsianka z lanymi kluskami