ßßß
Składniki ( na porcję)2 jaja3 kostki ( brykiety ) szpinakupół cebuli2 plastry chudej szynki1 łyżka masła1 wafel pełnoziarnisty ryżowy1 łyżka siekanej natki pietruszkisól,pieprzPrzygotowanie:Wafel smarujemy 1/2 masła. Na reszcie podduszamy posiekaną cebulkę, szynkę i zamrożony szpinak. Po 3-5 minutach się rozmrozi.Doprawiamy miks solą i pieprzem.Dodajemy roztrzepane jajka, natkę, mieszamy jajecznicę do ścięcia.Gorącą wykładamy na wafel.Podajemy z surówką z marchwi ( plastry marchewki polane odrobiną soku z cytryny i oliwą).Smacznego!Ależ wiosennie się zrobiłoPowiązane notki:Tarta z łososiem, szpinakiem i porem ( krok po kroku )Sałatka wiosenna z rzeżuchąZielone spaghetti z kozim seremPancakes jaglane z jabłkiem i rodzynkamiOwsianka z lanymi kluskami