ßßß
Fot. BBSPoziom trudności: łatweRegion: inne
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)400 g fasolki szparagowej50 g masła1 mała cebula5 jajeknatka pietruszkisólpieprzJajecznica z fasolką szparagową - sposób przygotowania: Fasolkę gotujemy do miękkości (w Armenii często podaje się ją właściwie rozgotowaną). Na maśle przesmażamy drobno posiekaną cebulę. Kiedy się zeszkli, wlewamy roztrzepane jajka. Smażymy, aż będą lekko ścięte, dodajemy fasolkę, mieszamy. Podajemy posypane natką pietruszki, letnie lub zimne. To bardzo smaczna przystawka, którą Ormianie jedzą przed obiadem.Kuchnia rodzaju męskiego
gotowania ryżu. Doprowadzamy do wrzenia, cały czas mieszając, aby zupa nie przywarła do dna. Dodajemy ugotowany wcześniej ryż, doprawiamy solą i pieprzem, przed podaniem posypujemy posiekaną kolendrą albo miętą. Jajecznica z fasolką szparagową 400 g fasolki szparagowej 50 g masła 1 mała