Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Ola Lazar
Fot. BBSPoziom trudności: łatweRegion: inne
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)400 g
fasolki szparagowej50 g
masła1 mała
cebula5
jajeknatka pietruszkisólpieprzJajecznica z
fasolką szparagową - sposób przygotowania:
Fasolkę gotujemy do miękkości (w Armenii często podaje się ją właściwie rozgotowaną). Na
maśle przesmażamy drobno posiekaną
cebulę. Kiedy się zeszkli, wlewamy roztrzepane
jajka. Smażymy, aż będą lekko ścięte, dodajemy
fasolkę, mieszamy. Podajemy posypane
natką pietruszki, letnie lub zimne. To bardzo smaczna przystawka, którą Ormianie jedzą przed obiadem.Kuchnia rodzaju męskiego
gotowania
ryżu. Doprowadzamy do wrzenia, cały czas mieszając, aby zupa nie przywarła do dna. Dodajemy ugotowany wcześniej
ryż, doprawiamy
solą i
pieprzem, przed podaniem posypujemy posiekaną
kolendrą albo
miętą. Jajecznica z
fasolką szparagową 400 g
fasolki szparagowej 50 g
masła 1 mała