ßßß
Cookit - przepis na Ciastka francuskie z pieczarkami i feta
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ciastka francuskie z pieczarkami i feta
Składniki
Cebula
Feta
Jajko
Masło
Natka pietruszki
Pieczarki
Pieprz
Sól
Wykonanie
Wytrawne rożki z
ciasta francuskiego
, wypełnione smażonymi na
maśle
pieczarkami
z
cebulką
i
natką pietruszki
oraz słoną
feta
.Idealna przekąska podczas pikniku lub drugie śniadanie.
Składniki: 1 opakowanie
ciasta francuskiego
1 mała
cebula
250g.
pieczarek
3 łyżki posiekanej
natki pietruszki
100g.
sera feta
sól
,
pieprz
1 łyżka
masła
klarowanego1
jajko
sezam
Przygotowanie: Obraną
cebulę
oraz
pieczarki
pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać
masło
klarowane, zeszklić
cebulę
.Dodać
pieczarki
, dusić do odparowania płynu.W
miedzy
czasie dołożyć
natkę pietruszki
, farsz doprawić
solą
i
pieprzem
.Odstawić do wystudzenia.
Ciasto francuskie
pokroić na 6 lub 8 kwadratów.Na każdy ułożyć łyżkę farszu, złożyć
ciastko
w trójkąt, skleićBrzegi docisnąć widelcem.
Jajko
roztrzepać, posmarować każde
ciastko
, posypać
sezamem
.Piec 30-35 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Smacznego
Źródło:
http://www.szczyptachili.pl/ciastka-francuskie-z-pieczarkami-i-feta
Przepisy powiązane
Pasztet z pieczarek
Kruche paszteciki wigilijne
ROLADA Z PIECZARKAMI
Pasta jajeczna ze smażonymi pieczarkami do kanapek
Nafaszerowane jajka żółwiki
Składniki powiązane (0)