ßßß
Przepis na ok. 40 ciastekBezglutenowyWegańskiZawiera:OrzechyProdukty Provena zawierają w 100% naturalny, czysty owies. Unikalna technologia i dbałość o produkcję umożliwia zabezpieczenie owsa przed kontaktem z ziarnami innych zbóż, gwarantując jego bezglutenowość. Wszystkie produkty Provena posiadają licencję na znak przekreślonego kłosa.Gdzie kupić produkty Provena?glufree.plbio-kiosk.plekosfera24.plwega24.pl1. W dużej misce wymieszaj płatki owsiane, mąkę, proszek i sól. 2. W osobnym naczyniu wymieszaj wodę, olej, syrop z agawy, ekstrakt. 3. Banana dobrze rozgnieć na purée np. widelcem i dodaj do mokrych składników. 4. Do owsianej mieszanki dodaj mokre składniki i dobrze wymieszaj. 5. Na koniec dorzuć rodzynki, posiekane z grubsza orzechy i ziarna słonecznika. 6. Dokładnie wymieszaj. 7. Uzyskaną mieszankę nakładaj łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, formując okrągły kształt i lekko spłaszczając. 8. Piecz 25–30 minut w temperaturze 180˚C do zarumienienia. 9. Po wyjęciu daj im chwilę ostygnąć (ok. 10 minut), po czym przenieś je na kratkę i pozostaw do całkowitego ostudzenia.


To jedne z takich smakołyków, które można jeść do woli, bez wyrzutów sumienia ;-)

Potrawka z kurczakaGołąbki wegańskie z kaszą gryczaną i grzybami