ßßß
Przepis na kwadratową formę o boku 25 cmBezglutenowyZawiera:OrzechyCukierJajaNabiałBezglutenowy miks z owsem Provena jest unikalny na rynku dostępnych mieszanek. Dodatek owsa czyni go bogatym w błonnik i nadaje charakterystyczny smak oraz strukturę wypieków.Gdzie kupić produkty Provena?glufree.plbio-kiosk.plekosfera24.plwega24.plKruche ciasto1. Na stolnicę przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. 2. Dodaj pokrojone w kostkę zimne masło, cukier i posiekaj nożem. 3. Następnie dodaj żółtka, 3 łyżki wody i wymieszaj nożem, zagarniając mąkę do środka. 4. Szybko wyrób ciasto, a w razie potrzeby dodaj dodatkową 1 łyżkę wody. 5. Na natłuszczoną masłem formę równomiernie wyłóż wyrobione ciasto, wylepiając spód i boki formy. Ciasto nakłuj widelcem i schowaj formę do lodówki na 1,5–2 godziny. 6. Po tym czasie podpiecz spód przez 15 minut w 180˚C.Wypełnienie1. Jabłka obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. 2. Zasyp cukrem, cynamonem i wymieszaj. Odstaw na min. pół godziny, jabłka w tym czasie puszczą sok. 3. Partiami odciskaj część soku z jabłek na sitku, nie całkowicie, żeby jabłka nie były zbyt suche.Owsiana kruszonka1. Masło roztop w rondelku na małym ogniu, dodaj cukier i wymieszaj. 2. Wsyp migdały z płatkami i podgrzewaj na małym ogniu przez minutę, cały czas mieszając. 3. Zdejmij z ognia.1. Na podpieczony spód równomiernie rozsyp dwie garście płatków owsianych. 2. Kolejno wyłóż jabłka, a na wierzch kruszonkę. 3. Piecz 40 minut w 180˚C. Ciasto przed krojeniem całkowicie ostudź.





Zupa z zielonego groszkuPotrawka z kurczaka