ßßß
Cookit - przepis na Sałatka wiosenna z jajkami przepiórczymi
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Sałatka wiosenna z jajkami przepiórczymi
Składniki
Jajko
Rzeżucha
Kiełki
Rzodkiewka
Roszponka
Szczypiorek
Dymka
Cytryna
Oliwa z oliwek
Sól
Pieprz
Migdały
Wykonanie
8–10 szt.
jajek
przepiórczychmała garść
rzeżuchy
garść
kiełków
rzodkiewki
4
rzodkiewki
2 garście
roszponki
szczypiorek
z małą
dymką
(najlepiej czerwoną)ćwiartka
cytryny
do skropienia
oliwa z oliwek
do skropienia
sól
pieprz
Przepis na 2 porcjeBezglutenowyZawiera:
Jaja
1.
Jajka przepiórcze
ugotuj na twardo – ok. 3–4 min. 2. Po ugotowaniu zalej zimną
wodą
i odstaw. 3. Tymczasem umyj
roszponkę
,
szczypiorek
,
kiełki
,
rzodkiewkę
i dokładnie osusz. 4.
Dymkę
pokrój w cienkie piórka,
rzodkiewkę
w plasterki, a
szczypiorek
posiekaj. 5. Na talerzu rozłóż
roszponkę
oraz resztę składników.
Jajka
dokładnie obierz – skorupka odchodzi ciężej niż w
jajku kurzym
, dlatego dokładnie je ostukaj przed obraniem. Przekrój je na pół i rozłóż na
sałatce
.
Skrop
sokiem z cytryny
,
oliwą
i dopraw
solą
i
pieprzem
. Podawaj z
waflem ryżowym
lub kromką bezglutenowego
chleba
.
Wilgotne ciasto
cytrynowe
z mielonymi
migdałami
Żurek bezglutenowy
Źródło:
http://bezokruszka.pl/salatka-wiosenna-z-jajkami-przepiorczymi
Przepisy powiązane
SAŁATKA WIOSENNA Z JAJKIEM, RZODKIEWKĄ I CIECIORKĄ
SAŁATKA WIOSENNA Z JAJKIEM, RZODKIEWKĄ I CIECIORKĄ
SAŁATKA WIOSENNA Z JAJKIEM, RZODKIEWKĄ I CIECIORKĄ
SAŁATKA WIOSENNA Z JAJKIEM, RZODKIEWKĄ I CIECIORKĄ
SAŁATKA WIOSENNA Z JAJKIEM, RZODKIEWKĄ I CIECIORKĄ
Składniki powiązane (0)