ßßß
Cookit - przepis na SAŁATKA WIOSENNA Z JAJKIEM, RZODKIEWKĄ I CIECIORKĄ
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
SAŁATKA WIOSENNA Z JAJKIEM, RZODKIEWKĄ I CIECIORKĄ
Składniki
Jajko
Cieciorka
Rzeżucha
Kiełki
Rzodkiewka
Szczypiorek
Dymka
Sok z cytryny
Oliwa z oliwek
Sól
Pieprz
Wykonanie
Lekka, smaczna i zdrowa
sałatka
wiosenna. Dodatek roszpunki i
cieciorki
wzbogaci ją w wartości odżywcze i smakowe. Podajemy ją polaną
oliwą z oliwek
lub
sosem winegret
.
SKŁADNIKI :2
jajka
ugotowane na twardo2 garście roszpunkigarść ugotowanej
cieciorki
, może być z puszkiodrobina
rzeżuchy
lub
kiełki
rzodkiewki
do posypania4-5
rzodkiewek
szczypiorek
z małą
dymką
sok z cytryny
do skropienia
oliwa z oliwek
do skropienia
sól
i
pieprz
do smakuPRZYGOTOWANIE :Roszpunkę,
rzodkiewkę
,
szczypiorek
myjemy i osuszamy. Ugotowane
jajka
i
rzodkiewkę
kroimy w cienkie plasterki a
szczypiorek
siekamy. Na talerzu rozkładamy roszpunkę i resztę składników.
Sałatkę
skrapiamy
sokiem z cytryny
i
oliwą
oraz doprawiamy
solą
i
pieprzem
. Podajemy z świeżym
pieczywem
. Smacznego.
Źródło:
http://mariola1975.blogspot.com/2015/04/saatka-wiosenna-z-jajkiem-rzodkiewka-i.html
Przepisy powiązane
Sałatka wiosenna z jajkami przepiórczymi
Sałatka z rzeżuchą i rzodkiewką
Pasta z jaj i awokado
Sałata wiosenna
Kanapkowo: wiosenna kanapka z jajkiem, awokado i rzodkiewką
Składniki powiązane (0)