ßßß Cookit - przepis na SAŁATKA WIOSENNA Z JAJKIEM, RZODKIEWKĄ I CIECIORKĄ

SAŁATKA WIOSENNA Z JAJKIEM, RZODKIEWKĄ I CIECIORKĄ

nazwa

Wykonanie

Lekka, smaczna i zdrowa sałatka wiosenna. Dodatek roszpunki i cieciorki wzbogaci ją w wartości odżywcze i smakowe. Podajemy ją polaną oliwą z oliwek lub sosem winegret.
SKŁADNIKI :
2 jajka ugotowane na twardo
2 garście roszpunki
garść ugotowanej cieciorki, może być z puszki
odrobina rzeżuchy lub kiełki rzodkiewki do posypania
4-5 rzodkiewek
szczypiorek z małą dymką
sok z cytryny do skropienia
oliwa z oliwek do skropienia
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE :
Roszpunkę, rzodkiewkę, szczypiorek myjemy i osuszamy. Ugotowane jajka i rzodkiewkę kroimy w cienkie plasterki a szczypiorek siekamy. Na talerzu rozkładamy roszpunkę i resztę składników. Sałatkę skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą oraz doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z świeżym pieczywem. Smacznego.
Źródło:http://mariola1975.blogspot.com/2015/04/saatka-wiosenna-z-jajkiem-rzodkiewka-i.html