Wykonanie
Składniki:szklanka
mleka ryżowego1/4 szklanki
oleju3 szklanki
mąki1/2 szklanki
cukru1
cukier waniliowyszczypta
soliok. 32 g
drożdży świeżych (lub 16g suszonych)opakowanie
śliwek mrożonychSkładniki na kruszonkę:ok. 150g
mąki pszennejok.100g
cukruok.1/3 kostki
margaryny bezmlecznejłyżeczka
cynamonuWykonanie:Umieścić w maszynie składniki mokre, następnie suche i na samym końcu rozkruszyć
drożdże. Nastawić program „Teig” (1,5 h). Przełożyć ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ułożyć
śliwki skórką do dołu. Można posypać zagniecioną wcześniej kruszonką. Poczekać około 30 minut, aż ciasto wyrośnie. Piec w 180°C około 45 minut (do suchego patyczka).Smacznego!

Nawigacja wpisuPrevious Previous post: Szyszki
ryżowe dla alergikaNext Next post: Orkiszowe bułeczki
bananowe