ßßß Cookit - przepis na Farsz z łososiem i ricottą

Farsz z łososiem i ricottą

nazwa

Wykonanie

Pomysł na farsz z programu „Ugotowani”, przepis na ciasto stąd (najlepsze ciasto ever). Przepis na farsz kapuściano-grzybowy również
zdjęcie tymczasowe
ISO
1000
350 g filetów świeżego łososia
350 g łososia wędzonego
80 g sera ricotta (fety lub twarożku śmietankowego)
1 jajko
około 5 łyżek tartego parmezanu
2 łyżki posiekanego koperku
sól, pieprz do smaku
Farsz z gruszką i gorgonzolą
2 duże gruszki
50 g sera z niebieską pleśnią
1 pełna szklanka utartego parmezanu
1 łyżka bułki tartej
sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie :
Filety świeżego łososia myjemy, odcinamy skórkę, jeszcze raz myjemy i suszymy. Gotujemy na parze lub pieczemy w piekarniku bez przykrycia, aby mięso nie było wilgotne. Po upieczeniu/ugotowaniu, rybę osuszamy na papierowym ręczniku i dzielimy na większe części wyjmując ości. Drobno siekamy nożem. Mieszamy z posiekanym łososiem wędzonym, serem ricotta, jajkiem, parmezanem i koperkiem. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Nadzienie nie powinno być rzadkie. W razie potrzeby dodajemy więcej tartego parmezanu.
Farsz z gruszką i gorgonzolą
Gruszki myjemy, obieramy i trzemy na grubej tarce. Następnie zawijamy w czystą ściereczkę i dokładnie odciskamy sok. Gruszkę mieszamy ze startym na grubej tarce serem pleśniowym, parmezanem i bułką tartą. Doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Nadzienie wstawiamy do lodówki. Można przygotować wcześniej. i na koniec
farsz kapuściano-grzybowy
Składniki:
ciasto na pierogi według TEGO przepisu
100 g grzybów suszonych (borowików lub podgrzybków)
około 1 kg kapusty kiszonej
sól
pieprz
2 liście laurowe
200 g cebuli
60 g masła
Wykonanie:
Grzyby suszone płuczemy trzykrotnie pod bieżącą wodą i namaczamy na całą noc. Gotujemy do miękkości w wodzie, w której się moczyły. Odcedzamy, wywar zachowujemy.
Kapustę gotujemy (45-50 minut) w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego oraz wywaru z gotowania grzybów (wywar grzybowy wlewamy ostrożnie, pozostawiając na dnie osad, który wytworzył się podczas gotowania). Studzimy.
Cebulę obieramy, siekamy drobno i smażymy na maśle aż się zeszkli.
Ostudzoną kapustę dokładnie odciskamy z płynu i siekamy. Grzyby siekamy drobno i dodajemy do kapusty wraz z cebulą. Przyprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
Źródło:http://wypieczwymaluj.pl/?p=2294