ßßß
Cookit - przepis na PIECZARKI Z CIECIERZYCĄ (GARBANZO)
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
PIECZARKI Z CIECIERZYCĄ (GARBANZO)
Składniki
Pieczarki
Sos sojowy
Oliwa z oliwek
Grzyby suszone
Cebula
Szczypiorek
Czosnek
Groch włoski
Bułka tarta
Migdały
Wykonanie
Składniki:6 dużych
pieczarek
3 łyżki
sosu sojowego
2 łyżki
oliwy
1 łyżka zmielonych
suszonych grzybów
1/2
cebuli
lub 1/2 pęczka
szczypiorku
1 ząbek
czosnku
1 szklanka ugotowanej
ciecierzycy
(garbanzo)5 łyżek
bułki tartej
(lub w wersji bezglutenowej zmielone
migdały
)Wykonanie:1.
Grzyby
bez nóżek po umyciu wykładamy na blaszkę posmarowaną tłuszczem i polewamy
sosem sojowym
zmieszanym wcześniej z
oliwą
i 1 łyżeczką sproszkowanych
suszonych grzybów
. Pieczemy w piekarniku w temp. 400F ok. 10-15 min.2.
Cebulę
i nóżki
grzybków
podsmażamy na
oleju
doprawiając do smaku
solą
i
pieprzem
.3.
Cieciorkę
miksujemy w blenderze albo w robocie kuchennym. Możemy również rozgnieść dobrze widelcem, następnie mieszamy z usmażoną
cebulą
.4. Masę z
cieciorki
wykładamy na
pieczarki
, posypujemy
bułką tartą
lub stostowanymi na suchej patelni zmielonymi
migdałami
. Pieczemy w temp. 400F ok. 10-15 min.
Źródło:
http://zdrowienatalerzu.pl/index.php/pieczarki-z-ciecierzyca-garbanzo
Przepisy powiązane
Ryż z dynią i pieczarkami
Kotlety z ryżu brązowego basmati
Risotto z pieczarkami i winem Celebro
Pikantna potrawka z kurczaka z pieczarkami i pomidorami
Zapiekanka z jaj i warzyw
Składniki powiązane (0)