Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 400 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
żółtka 2 sztuk
margaryna 1 kostek
cukier 240 gramówsok z
wiśni 500 mililitrów
budyń waniliowy 1 sztuk
wiśnie 500 gramów
cukier puder 1 łyżek stołowychlistki
mięty według uznaniaWykonanie:
Wiśnie oczyścić i wydrolować. Wymieszać
budyń z 40g
cukru oraz z 6 łyżkami
soku wiśniowego i wlać na gotujący się pozostały sok, mieszając, zagotować. Dodać
wiśnie, ostudzić.Przesianą
mąkę wymieszać z 200g
cukru,
cukrem waniliowym,
proszkiem do pieczenia i
solą. Dodać
margarynę i
żółtka i zagnieść ciasto na kruszonkę. 2/3 ciasta nałożyć na spód średniej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia i ugnieść palcami. Na spodzie rozłożyć masę
owocową i posypać resztą kruszonki. piec w 200 stopniach ok. 40 minut, ostudzić. Posypać
cukrem pudrem i udekorować listkami
mięty.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: