ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 400 gramówcukier waniliowy 1 sztukproszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowychżółtka 2 sztukmargaryna 1 kostekcukier 240 gramówsok z wiśni 500 mililitrówbudyń waniliowy 1 sztukwiśnie 500 gramówcukier puder 1 łyżek stołowychlistki mięty według uznaniaWykonanie:Wiśnie oczyścić i wydrolować. Wymieszać budyń z 40g cukru oraz z 6 łyżkami soku wiśniowego i wlać na gotujący się pozostały sok, mieszając, zagotować. Dodać wiśnie, ostudzić.Przesianą mąkę wymieszać z 200g cukru, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i solą. Dodać margarynę i żółtka i zagnieść ciasto na kruszonkę. 2/3 ciasta nałożyć na spód średniej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia i ugnieść palcami. Na spodzie rozłożyć masę owocową i posypać resztą kruszonki. piec w 200 stopniach ok. 40 minut, ostudzić. Posypać cukrem pudrem i udekorować listkami mięty.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: