Kiedyś kuzynka poczęstowała mnie pyszną szarlotką. Wzięłam od niej przepis i oto efekt ;)Ciasto:2,5 szklanki mąkikostka margaryny3 łyżki cukru4 żółtka2 łyżeczki proszku do pieczenia1 cukier waniliowyMasa jabłkowa:2 kg jabłeksok z 0,5 cytryny4-5 łyżek cukruKruszonka (podwójna porcja):0,5 kostki margarynyszklanka cukru pudru2 szklanki mąkicukier waniliowyWszystkie składniki na kruszonkę dokładnie wymieszać, schować do lodówki. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać margarynę, posiekać nożem. Dodać żółtka i cukry, wyrobić ciasto. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki. Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Dodać sok z cytryny i cukier. Dokładnie wymieszać. Przed wyłożeniem na ciasto odcisnąć sok. Posypać kruszonką. Piec ok. 40 min w 180ºC.Tak wyglądała przed upieczeniem:A tak po:Smacznego ;)