ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 250 gramówcukier 120 gramówmargaryna 0,5 kostekjajka 1 sztukproszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowychcukier 1 sztukolejek waniliowy 5 kroplemleko 1 łyżek stołowychcukier puder według uznaniawiśnie 500 gramówgalaretka wisniowa 1 sztukkonfitura wiśniowa 4 łyżek stołowychskórka pomarańczowa kandyzowana 2 łyżek stołowychWykonanie:Przesiana mąkę posiekać z margaryną, dodać cukier, jajko, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, zapach oraz łyżkę mleka i zagnieść gładkie kruche ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na 60 minut do lodówki. Rozwałkować i wylepić nim dno średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, formując wysoki brzeg. Następnie brzegi zawinąć tak, aby powstał koszyczek. Piec ok. 35 minut w 180 stopniach, ostudzić. Konfiturę wymieszać z posiekana skórką pomarańczową i posmarować dno ciasta, wyłożyć oczyszczone, wydrylowane wiśnie i zalać tężejącą galaretką, rozpuszczoną w półtorej szklanki gorącej wody. Wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: