ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobiszkopty 250 gramówbudyń waniliowy 1 sztukmasło 1 kostekcukier 7 łyżek stołowychcukier puder 3 łyżek stołowychdżem z czarnej porzeczki 2 łyżek stołowychcytryna 1 sztukrum 4 łyżek stołowychpłatki migdałowe prażone 100 gramówWykonanie:Ugotować budyń wg przepisu, z dodatkiem 5 łyżek cukru i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch i dodawać stopniowo po łyżce budyniu, nadal ucierając. Z soku z cytryny, rumu, 2 łyżek cukru i 6 łyżek wody przyrządzić poncz. Tortownicę średniej wielkości wyłożyć biszkoptami i skropić połową ponczu. Dżem rozłożyć kleksami na biszkoptach i posmarować połową kremu. Na wierzchu ułożyć pozostałe biszkopty, nasączyć je ponczem, pokryć kleksami z dżemu i połową pozostałego kremu. Wierzch posypać połową płatków migdałowych i wstawić do lodówki na 3 godz. Po wyjęciu z tortownicy posmarować boki resztą kremu i posypać pozostałymi płatkami migdałowymi.Uwagi:podłużne biszkoptyAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: popData: 2008-03-12 12:51:51taki fajny komentDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: