ßßß Cookit - przepis na Tort malakoff

Tort malakoff

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
biszkopty 250 gramów
budyń waniliowy 1 sztuk
masło 1 kostek
cukier 7 łyżek stołowych
cukier puder 3 łyżek stołowych
dżem z czarnej porzeczki 2 łyżek stołowych
cytryna 1 sztuk
rum 4 łyżek stołowych
płatki migdałowe prażone 100 gramów
Wykonanie:
Ugotować budyń wg przepisu, z dodatkiem 5 łyżek cukru i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch i dodawać stopniowo po łyżce budyniu, nadal ucierając. Z soku z cytryny, rumu, 2 łyżek cukru i 6 łyżek wody przyrządzić poncz. Tortownicę średniej wielkości wyłożyć biszkoptami i skropić połową ponczu. Dżem rozłożyć kleksami na biszkoptach i posmarować połową kremu. Na wierzchu ułożyć pozostałe biszkopty, nasączyć je ponczem, pokryć kleksami z dżemu i połową pozostałego kremu. Wierzch posypać połową płatków migdałowych i wstawić do lodówki na 3 godz. Po wyjęciu z tortownicy posmarować boki resztą kremu i posypać pozostałymi płatkami migdałowymi.
Uwagi:
podłużne biszkopty
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Komentarze:
Autor: pop
Data: 2008-03-12 12:51:51
taki fajny koment
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3967/Tort-malakoff