Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
biszkopty 250 gramów
budyń waniliowy 1 sztuk
masło 1 kostek
cukier 7 łyżek stołowych
cukier puder 3 łyżek stołowych
dżem z czarnej porzeczki 2 łyżek stołowych
cytryna 1 sztuk
rum 4 łyżek stołowych
płatki migdałowe prażone 100 gramówWykonanie:Ugotować
budyń wg przepisu, z dodatkiem 5 łyżek
cukru i ostudzić.
Masło utrzeć z
cukrem pudrem na puch i dodawać stopniowo po łyżce budyniu, nadal ucierając. Z
soku z cytryny,
rumu, 2 łyżek
cukru i 6 łyżek
wody przyrządzić poncz. Tortownicę średniej wielkości wyłożyć
biszkoptami i skropić połową ponczu.
Dżem rozłożyć kleksami na biszkoptach i posmarować połową kremu. Na wierzchu ułożyć pozostałe
biszkopty, nasączyć je ponczem, pokryć kleksami z
dżemu i połową pozostałego kremu. Wierzch posypać połową
płatków migdałowych i wstawić do lodówki na 3 godz. Po wyjęciu z tortownicy posmarować boki resztą kremu i posypać pozostałymi
płatkami migdałowymi.Uwagi:podłużne
biszkoptyAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: popData: 2008-03-12 12:51:51taki fajny komentDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: