ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegobiszkopty - podłużne 250 gramówrum 50 mililitrówwino białe wytrawne 0,5 szklanekcukier 1,5 łyżek deserowychdżem malinowy 3 łyżek stołowychbudyń waniliowy 1 sztukmleko 1,5 szklanekcukier 4 łyżek stołowychcukier puder 3 łyżek stołowychmasło 1 kostekśmietana bita według uznaniapłatki migdałowe 100 gramówherbatniki malutkie z polewą czekoladową według uznaniaWykonanie:Krem: na mleku ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu i wystudzić. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, ucierając, dodawać po łyżce zimny budyń.Poncz: białe wino wymieszać z rumem i 1,5 łyżeczki cukrem.Tortownicę wyłożyć biszkoptami i nasączyć je połową ponczu. Na biszkoptach rozłożyć małymi kleksami połowę podgrzanego dżemu. Tę warstwę dość grubo posmarować częścią kremu i posypać 1/3 uprażonych płatków migdałowych. Druga warstwę ułożyć w ten sam sposób i wstawić deser do lodówki. Gdy krem stwardnieje rozpiąć tortownicę i posmarować boki resztą kremu, posypać resztą płatków migdałowych, a wierzch udekorować rozetami z bitej śmietany oraz ciasteczkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: LusiaData: 2009-04-23Wygląda apetycznie :)Autor: LusiaData: 2009-04-23Wygląda apetycznie :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: