ßßß Cookit - przepis na Tort makowy

Tort makowy

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 16
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
margaryna 100 gramów
cukier 150 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
żółtka 6 sztuk
białka 6 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
mak 150 gramów
migdały 70 gramów
Cynamon 1 łyżek deserowych
dżem z czarnej pożeczki 3 łyżek stołowych
Wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem. Dodać cukier waniliowy i żółtka. Później dodajemy proszek, zaparzony i zmielony mak, zmielone migdały i cynamon. Wymieszać i dodać białko delikatnie wymieszać. Wyłożyć do tortownicy (24cm) i piec 60-70 minut w 150 stopniach. Ostudzony tort przekroić i przełożyć dżemem z czarnej porzeczki. Udekorować bitą śmietaną. Smacznego
Autor: Wube
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8054/Tort-makowy