Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 16(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
margaryna 100 gramów
cukier 150 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
żółtka 6 sztuk
białka 6 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
mak 150 gramów
migdały 70 gramów
Cynamon 1 łyżek deserowych
dżem z czarnej
pożeczki 3 łyżek stołowychWykonanie:
Masło utrzeć z
cukrem. Dodać
cukier waniliowy i
żółtka. Później dodajemy proszek, zaparzony i zmielony
mak, zmielone
migdały i
cynamon. Wymieszać i dodać
białko delikatnie wymieszać. Wyłożyć do tortownicy (24cm) i piec 60-70 minut w 150 stopniach. Ostudzony tort przekroić i przełożyć
dżemem z czarnej porzeczki. Udekorować
bitą śmietaną. SmacznegoAutor: WubeZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: