Wykonanie

Doskonały sposób na spożytkowanie
białek pozostałych po pieczeniu innych słodkości ;)Muffinki sa mięciuteńkie, delikatne - znikają błyskawicznie :)Składniki:1 szkl. suchego
maku1 szkl.
białek1 szkl.
mąki1 szkl. rozpuszczonej
margaryny3/4 szkl.
cukru1
cukier waniliowy15g
proszku do pieczeniaszczypta
solibiała czekoladamigdały do posypania
Białka ubić na sztywno ze szczyptą
soli. Dodać
cukier i dalej ubijać. Dodawać kolejno składniki a na koniec dodać roztopioną wystudzoną
margarynę.Formę na 12 muffinek wyłożyć papilotkami. Ponakładać łyżką ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 30 min. Nakłuć patyczkiem i sprawdzic czy sie upiekły ;)Studzić na kratce. Zimne polać rozpuszczoną w kąpieli
wodnej białą czekolada i posypać siekanymi
migdałami lub
orzechami :)Smacznego :)


