ßßß Cookit - przepis na Białkowiec z musli i makiem

Białkowiec z musli i makiem

nazwa

Wykonanie

400 ml białek
1 szkl cukru
1 szkl mąki
1,5 szkl maku
1 szkl musli owocowego
można dosypać trochę suszonych truskawek
cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
250 g margaryny
pół tabliczki czekolady
Białka ubić na pianę, stopniowo dodać cukier i ubijać aż do rozpuszczenia.
Dodać resztę składników ubijając , rozpuszczoną margaryną i na koniec musli , które mieszamy już łyżką.
Wylać ciasto do tortownicy wyłożonej papierem lub średniej blaszki.
Piec w temp 180 st przez 50 min
Po wyjęciu jeszcze gorące ciasto posypać startą czekoladą która utworzy kożuszek.
Źródło:http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2013/09/biakowiec-z-musli-i-makiem.html