Puszysta rolada biszkoptowa, w której krem zastąpiony został świeżymi truskawkami.SKŁADNIKI300 g truskawek6 jajek6 łyżek mąki4 łyżki cukru2 łyżeczki cukru waniliowego2 łyżeczki proszku do pieczeniaDo dekoracji ;Tabliczka białej czekolady2-3 truskawkiDużą prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Truskawki umyć pokroić w plasterki. Owoce ułożyć gęsto na blaszce (jeden plasterek truskawek powinien dotykać następny). Żółtka oddzielić od białek, z białek ubici sztywną piane. Do żółtek dodać cukier oraz cukier waniliowy i ubić na puszystą masę, następnie dodać mąkę oraz proszek dopieczenia i dokładnie zmiksować na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto wylać na truskawki, wyrównać tak aby owoce były przykryte ciastem, piec w nagrzanym piekarniku około 25 minut. Gorące ciasto przełożyć na ściereczkę ostrożnie zdjąć papier uważający aby truskawki nie przykleiły się do papieru, następnie zrolować, pozostawiamy do wystygnięcia. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, czekoladą polać roladę na wierzchu ułożyć truskawki.