ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 220 gramówcukier 120 gramówmasło 1 kostekjajka 1 sztukCynamon 1 łyżek deserowychśmietana kremówka 500 mililitrówcukier puder 50 gramówimbir 0,5 łyżek deserowychowoce sezonowe według uznaniakakao według uznaniaWykonanie:Masło utrzeć z cukrem(120g) na jednolitą masę. Wbić jajko, ucierać, aż będzie gładka. Wsypać po łyżce mąkę wymieszaną z cynamonem, mieszając ciasto mikserem ustawionym na najniższe obroty. Podzielić ciasto na 8 porcji. Na pergaminie narysować 8 krążków o średnicy 20 cm, każdy wypełnić ciastem, równo je rozsmarowując. Piec na złoty kolor w 180 stopniach (ok. 10 min).Krem: ubić śmietanę z cukrem pudrem, wymieszać z imbirem.Przełożyć kremem krążki ciasta, lekko docisnąć. Wierzch posmarować kremem, posypać kakao przyprawione cynamonem.Uwagi:Kakao można zastąpić czekoladą w proszku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: evaData: 2011-02-16 jaka mąka? czy może być krupczatka? czy piekł ktoś na krupczatce?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: