ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 180 gramówcukier puder 50 gramówmargaryna 0,5 kostekżółtka 2 sztukcukier waniliowy 1 sztukbudyń waniliowy 1 sztukmleko 300 mililitrówcukier 100 gramówmasło 150 gramówbrzoskwinie 4 sztukżelatyna 1 sztukWykonanie:Przesianą mąkę wymieszać z cukrem pudrem, dodać margarynę, żółtka oraz cukier waniliowy i wyrobić gładkie ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki.Rozwałkowanym ciastem wyłożyć formę do tart i piec 25 minut w 200 stopniach.Ugotowany budyń połączyć z masłem i wyłożyć na ostudzone ciasto. Rozłożyć pokrojone brzoskwinie i zalać rozpuszczona żelatyną. Włożyć do lodówki do stężenia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: