ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegożeberka wieprzowe 900 gramówmąka 1 łyżek stołowychsmalec 2 łyżek stołowychcebula 2 sztukogórki kiszone 3 sztukbulion 0,5 szklanekmąka ziemniaczana 1 łyżek deserowychmajeranek według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone żeberka natrzeć solą, podzielić na porcje, oprószyć mąką i obrumienić na rozgrzanym smalcu, przełożyć do rondla, a na pozostałym tłuszczu zrumienić pokrojoną drobno cebulkę i też przełożyć do rondla, skropić bulionem, posypać majerankiem i dusić do miękkości. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ogórki i chwilę dusić razem. Sos zagęścić rozrobioną w łyżce wody mąką ziemniaczaną, wymieszać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: