Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
żeberka wieprzowe 900 gramów
mąka 1 łyżek stołowych
smalec 2 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
ogórki kiszone 3 sztuk
bulion 0,5 szklanek
mąka ziemniaczana 1 łyżek deserowych
majeranek według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
żeberka natrzeć
solą, podzielić na porcje, oprószyć
mąką i obrumienić na rozgrzanym
smalcu, przełożyć do rondla, a na pozostałym tłuszczu zrumienić pokrojoną drobno
cebulkę i też przełożyć do rondla, skropić
bulionem, posypać
majerankiem i dusić do miękkości. Dodać obrane i pokrojone w kostkę
ogórki i chwilę dusić razem. Sos zagęścić rozrobioną w łyżce
wody mąką ziemniaczaną, wymieszać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: