Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
biszkopty 250 gramów
masło 200 gramów
mąka 1 szklanek
cukier 0,5 szklanek
proszek do pieczenia 0,5 łyżek stołowych
mąka 100 gramów
masło 100 gramów
cukier 3 łyżek stołowych
cukier puder według uznania
jabłka 1 kilogramów
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
cukier 1 szklanek
bułka tarta 2 łyżek stołowych
Cynamon 1 łyżek deserowychWykonanie:Ciasto:
biszkopty włożyć do
torebki foliowej i zmiażdżyć wałkiem. Połączyć z 200g miękkiego
masła, przesiana
mąka,
proszkiem do pieczenia oraz pół szklanki
cukru. Przełożyć do dużej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia i lekko ugnieść.Kruszonka: palcami zagnieść 100g
mąki z 100g
masła i z 3 łyżkami
cukru. Wstawić do lodówki.Nadzienie: obrane kwaśne
jabłka poszatkować i skropić
sokiem z cytryny. Wymieszać ze szklanką
cukru,
tartą bułką i
cynamonem.Na cieście równomiernie rozłożyć nadzienie i posypać kruszonką. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach. Posypać
cukrem pudrem. Podawać na zimno lub ciepło z
bitą śmietaną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: