ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegobiszkopty 250 gramówmasło 200 gramówmąka 1 szklanekcukier 0,5 szklanekproszek do pieczenia 0,5 łyżek stołowychmąka 100 gramówmasło 100 gramówcukier 3 łyżek stołowychcukier puder według uznaniajabłka 1 kilogramówsok z cytryny 2 łyżek stołowychcukier 1 szklanekbułka tarta 2 łyżek stołowychCynamon 1 łyżek deserowychWykonanie:Ciasto: biszkopty włożyć do torebki foliowej i zmiażdżyć wałkiem. Połączyć z 200g miękkiego masła, przesiana mąka, proszkiem do pieczenia oraz pół szklanki cukru. Przełożyć do dużej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia i lekko ugnieść.Kruszonka: palcami zagnieść 100g mąki z 100g masła i z 3 łyżkami cukru. Wstawić do lodówki.Nadzienie: obrane kwaśne jabłka poszatkować i skropić sokiem z cytryny. Wymieszać ze szklanką cukru, tartą bułką i cynamonem.Na cieście równomiernie rozłożyć nadzienie i posypać kruszonką. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach. Posypać cukrem pudrem. Podawać na zimno lub ciepło z bitą śmietaną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: