Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
budyń waniliowy 2 sztuk
jabłka 1 kilogramów
mąka 3 szklanek
margaryna 1 kostek
żółtko 2 sztuk
jajko 1 sztuk
cukier puder 0,75 szklanek
śmietana 2 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
mleko 3 szklanekWykonanie:Z
mąki,
margaryny,
żółtek,
jajka,
cukru pudru,
śmietany i
proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części. Jedną część rozwałkować a drugą zmrozić w zamrażalce. Rozwałkowanym
ciastem wylepić dno tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Na cieście ułożyć pokrojone w ósemki oczyszczone
jabłka. Dwa budynie ugotować w 3 szklankach
mleka i gorący wylać na
jabłka. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piec ok. 45 minut w 200stopniach. Zimne ciasto obsypać
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: edl26Data: 2008-12-10bardzo często piekę to ciasto, w moim przepisie jest jedno
jajko, ale ja nie dodaję wcale i tak jest bardzo pyszne i nie odczuwam różnicyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: