ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegobudyń waniliowy 2 sztukjabłka 1 kilogramówmąka 3 szklanekmargaryna 1 kostekżółtko 2 sztukjajko 1 sztukcukier puder 0,75 szklanekśmietana 2 łyżek stołowychproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychmleko 3 szklanekWykonanie:Z mąki, margaryny,żółtek, jajka, cukru pudru,śmietany i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części. Jedną część rozwałkować a drugą zmrozić w zamrażalce. Rozwałkowanym ciastem wylepić dno tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Na cieście ułożyć pokrojone w ósemki oczyszczone jabłka. Dwa budynie ugotować w 3 szklankach mleka i gorący wylać na jabłka. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piec ok. 45 minut w 200stopniach. Zimne ciasto obsypać cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: edl26Data: 2008-12-10bardzo często piekę to ciasto, w moim przepisie jest jedno jajko, ale ja nie dodaję wcale i tak jest bardzo pyszne i nie odczuwam różnicyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: