ßßß Cookit - przepis na Szarlotka z budyniem

Szarlotka z budyniem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
budyń waniliowy 2 sztuk
jabłka 1 kilogramów
mąka 3 szklanek
margaryna 1 kostek
żółtko 2 sztuk
jajko 1 sztuk
cukier puder 0,75 szklanek
śmietana 2 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
mleko 3 szklanek
Wykonanie:
Z mąki, margaryny,żółtek, jajka, cukru pudru,śmietany i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części. Jedną część rozwałkować a drugą zmrozić w zamrażalce. Rozwałkowanym ciastem wylepić dno tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Na cieście ułożyć pokrojone w ósemki oczyszczone jabłka. Dwa budynie ugotować w 3 szklankach mleka i gorący wylać na jabłka. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piec ok. 45 minut w 200stopniach. Zimne ciasto obsypać cukrem pudrem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Komentarze:
Autor: edl26
Data: 2008-12-10
bardzo często piekę to ciasto, w moim przepisie jest jedno jajko, ale ja nie dodaję wcale i tak jest bardzo pyszne i nie odczuwam różnicy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4542/Szarlotka-z-budyniem