Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
białko 3 sztuk
syrop owocowy 4 łyżek stołowych
cukier 2 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztukWykonanie:Z
białek ubić sztywną pianę, dodając pod koniec po trochu resztę produktów. Włożyć masę do wysmarowanej
margaryną i wysypanej
bułką formy budyniowej lub innego odpowiedniego naczynia, zamknąć szczelnie. W szybkowarze zagotować 1-2 szklanki
wody, wstawić formę z masą, tak by znajdowała się nie na samym dnie (postawić ją np. na podstawce), zamknąć szybkowar. Ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać zaraz, na gorąco.Uwagi:
margaryna i
bułka tarta do formyCiasta i DeseryKomentarze:Autor: wieslawal64Data: 2008-12-09Tani, mało czasu, a przede wszystkim dobry.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: