ßßß Cookit - przepis na Suflet z syropu owocowego

Suflet z syropu owocowego

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
białko 3 sztuk
syrop owocowy 4 łyżek stołowych
cukier 2 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztuk
Wykonanie:
Z białek ubić sztywną pianę, dodając pod koniec po trochu resztę produktów. Włożyć masę do wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką formy budyniowej lub innego odpowiedniego naczynia, zamknąć szczelnie. W szybkowarze zagotować 1-2 szklanki wody, wstawić formę z masą, tak by znajdowała się nie na samym dnie (postawić ją np. na podstawce), zamknąć szybkowar. Ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać zaraz, na gorąco.
Uwagi:
margaryna i bułka tarta do formy
Ciasta i Desery
Komentarze:
Autor: wieslawal64
Data: 2008-12-09
Tani, mało czasu, a przede wszystkim dobry.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1465/Suflet-z-syropu-owocowego