ßßß
beziki:5 białek300 g cukru2 łyżeczki octukrem:2 łyżki cukru400 ml śmietany kremówki1 opakowanie cukru waniliowegodowolne owocewykonanie:Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijana dodawać stopniowo cukier oraz ocet. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przy pomocy szklanki lub talerzyka odrysować na papierze kółka.Gotową masę wykładać według narysowanego kształtu. Na górze przy pomocy łyżki zrobić niewielkie wgłębienie na owoce. Piekarnik nagrzać do 180 º C, wstawić bezy i zmniejszyć temperaturę do 150 stopni. Piec ok. 35 minut. Wyłączyć piekarnik i pozostawić bezy na kolejne 35 minut. Następnie wyjąć i ostudzić. W tym czasie ubić kremówkę na sztywno z cukrami. Śmietanę wykładać na wystudzone bezy i udekorować świeżymi i umytymi owocami.Smacznego! :)




