ßßß Cookit - przepis na Wołowina po marynarsku

Wołowina po marynarsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 220 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
wołowina zrazowa 1 kilogramów
piwo jasne według uznania
liść laurowy 1 sztuk
marchewka 1 kilogramów
cebula 1 kilogramów
ziemniaki 1 kilogramów
masło według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić w plastry grubości 1 cm, zalać piwem, dodać liść laurowy, ok. 1,5 łyżki soli i ok. łyzeczk8i pieprzu. Wstawić do lodówki na 24 - 48 godzin. Co parę godzin mieszać tak, aby marynata z każdej strony pokryła mięso.
Oczyszczona marchewkę, cebule oraz ziemniaki pokroić na podobnej grubości plastry i smażyć po kolei, ale oddzielnie na stopniowo dodawanym maśle ( najpierw marchew, potem cebule, a potem ziemniaki). Na końcu usmażyć osączona z marynaty wołowinę.
Wszystkie składniki układać w garnku warstwami: ziemniaki, marchew, cebula, mięso, ziemniaki (należy zacząć i skończyć na ziemniakach). Całość zalać marynatą i dopełnić piwem tak, żeby płyn przykrył ziemniaki. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do minimum i dusić 3 godziny.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10803/Wolowina-po-marynarsku