ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 220 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowołowina zrazowa 1 kilogramówpiwo jasne według uznanialiść laurowy 1 sztukmarchewka 1 kilogramówcebula 1 kilogramówziemniaki 1 kilogramówmasło według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić w plastry grubości 1 cm, zalać piwem, dodać liść laurowy, ok. 1,5 łyżki soli i ok. łyzeczk8i pieprzu. Wstawić do lodówki na 24 - 48 godzin. Co parę godzin mieszać tak, aby marynata z każdej strony pokryła mięso.Oczyszczona marchewkę, cebule oraz ziemniaki pokroić na podobnej grubości plastry i smażyć po kolei, ale oddzielnie na stopniowo dodawanym maśle ( najpierw marchew, potem cebule, a potem ziemniaki). Na końcu usmażyć osączona z marynaty wołowinę.Wszystkie składniki układać w garnku warstwami: ziemniaki, marchew, cebula, mięso, ziemniaki (należy zacząć i skończyć na ziemniakach). Całość zalać marynatą i dopełnić piwem tak, żeby płyn przykrył ziemniaki. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do minimum i dusić 3 godziny.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: