Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 220 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina zrazowa 1 kilogramów
piwo jasne według uznania
liść laurowy 1 sztuk
marchewka 1 kilogramów
cebula 1 kilogramów
ziemniaki 1 kilogramów
masło według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić w plastry grubości 1 cm, zalać
piwem, dodać
liść laurowy, ok. 1,5 łyżki
soli i ok. łyzeczk8i
pieprzu. Wstawić do lodówki na 24 - 48 godzin. Co parę godzin mieszać tak, aby marynata z każdej strony pokryła
mięso.Oczyszczona
marchewkę,
cebule oraz
ziemniaki pokroić na podobnej grubości plastry i smażyć po kolei, ale oddzielnie na stopniowo dodawanym
maśle ( najpierw
marchew,
potem cebule, a
potem ziemniaki). Na końcu usmażyć osączona z marynaty
wołowinę.Wszystkie składniki układać w garnku warstwami:
ziemniaki,
marchew,
cebula,
mięso,
ziemniaki (należy zacząć i skończyć na ziemniakach). Całość zalać marynatą i dopełnić
piwem tak, żeby płyn przykrył
ziemniaki. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do minimum i dusić 3 godziny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: