ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 65 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegotwaróg 1 kilogramówjajko 12 sztukmigdały 60 gramówrodzynki 60 gramówcukier 400 gramówmąka ziemniaczana 3 łyżek stołowychmasło 300 gramówcukier waniliowy 1 sztukzapach migdałowy 1 sztukzapach waniliowy 1 sztukWykonanie:Ser zemleć dwukrotnie. Przygotować bakalie: migdały należy sparzyć, obrać ze skórki i bardzo drobno posiekać, rodzynki wypłukać i zostawić na sicie. Zetrzeć skórkę z cytryny. Migdały dodać do twarogu. Wybić jajka do miseczki, osobno żółtka i białka. Do żółtek dodać cukier i ucierać do białości. Połączyć z twarogiem, skórką z cytryny, rodzynkami oraz mąką ziemniaczaną. Dodać miękkie masło, cukier waniliowy, zapachy: waniliowy i migdałowy. Ubić pianę na sztywno i delikatnie połączyć z masą serową. Tortownicę natrzeć masłem, posypać tartą bułką i przełożyć ciasto. piekarnik nagrzać do 170 st. Piec 50-60 minut. Można polać roztopioną czekoladą lub polewą czekoladową.Uwagi:tłusty twarógCiasta i DeseryKuchnia AustriackaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Nie przepadam za sernikami ale ten jest wyjątkowo wyśmienityDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: