Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 3 szklanek
żółtka 4 sztuk
cukier 0,75 szklanek
margaryna 1 sztuk
kakao 2 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
ser mielony 75 dekagramów
żółtka 4 sztuk
białka 8 sztuk
cukier 1 szklanek
budyń śmietankowy w proszku 1 sztuk
jabłka 30 dekagramów
morele 30 dekagramów
rum 1 łyżek stołowych
wiórki kokosowe 150 gramów
masło 80 gramów
żółtko 1 sztukWykonanie:Wykonanie ciasta: na stolnicy przesianą
mąkę wymieszać z
proszkiem do pieczenia i
kakao, posiekać z
margaryną, dodać
żółtka,
cukier i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na ok. 45 minut do zamrażalnika. Wykonanie masy serowej:
żółtka utrzeć z
cukrem i
serem, wymieszać z
budyniem w proszku. Gładką masę delikatnie połączyć z pianą ubitą z
białek. Umyte
owoce obrać ze skórki.
Morele pokroić na ćwiartki, a
jabłka na cząstki i skropić
rumem. Wykonanie kruszonki kokosowej: z
masła,
żółtka i wiórek zagnieść kruszonkę, zawinąć w folię i wstawić do zamrażalnika. Przygotowanie ciasta do pieczenia: dużą tortownicę wyścielić papierem do pieczenia, zetrzeć 3/4 ciasta, ułożyć na nim kawałki
moreli, przykryć masą
serową, zetrzeć na tarce o dużych oczkach pozostałe ciasto, lekko powtykać w nie
jabłka. Całość posypać kruszonką. Piec ok. 60 minut w 190 stopniach. Gdy kruszonka zacznie się rumienić, przykryć wierzch folia aluminiową i dopiec.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: