Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 5 sztuk
cukier puder 1 szklanek
mąka tortowa 1 szklanek
mąka ziemniaczana 2 łyżek deserowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
aromat rumowy według uznania
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
śmietana bita według uznania
owoce według uznaniaWykonanie:Utrzeć
żółtka z
cukrem na jednolitą masę. Ubić
białka ze szczyptą
soli na sztywnoObie
mąki razem z proszkiem przesiać przez sito.Do masy
żółtkowej wlać
sok z cytryny i aromat. Wymieszać z
mąką i delikatnie połączyć z pianą. Przełożyć do blaszki, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. piec ok. 15 minut w 180 stopniach.Gorący
biszkopt wyłożyć na ściereczkę posypana
cukrem i zrolować. Po ostygnięciu rozwinąć. Ciasto posmarować
bitą śmietaną i zrolować. Udekorować
bitą śmietaną owocami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: