Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
filety z kurczaka 4 sztuk
cukinia 1 sztuk
limonka 1 sztukbroszek mrożony 100 gramów
oliwa 2 łyżek stołowychpasta
curry zielona 2 łyżek deserowych
mleko kokosowe 400 mililitrówlistki
kolendry 0,5 szklanekWykonanie:Umyta
cukinie przekroić w poprzek na pół i pokroić na plastry. Gorącą
wodą opłukać
groszek i pozostawić do rozmrożenia. Filety pokroić na cienkie plasterki i podsmażyć na
oliwie 0k. 4 minuty. Dodać pastę
curry, wymieszać i wrzucić na patelnie
cukinie oraz
groszek. Mieszając, podsmażać 2 minuty i wlać
mleko kokosowe. Dusić 10 minut na małym ogniu. doprawić
sokiem z limonki oraz
kolendrą.Uwagi:Do potrawy można też wykorzystać
pędy bambusa lub
marchewkę.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia TajlandzkaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: