ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegofilety z kurczaka 4 sztukcukinia 1 sztuklimonka 1 sztukbroszek mrożony 100 gramówoliwa 2 łyżek stołowychpasta curry zielona 2 łyżek deserowychmleko kokosowe 400 mililitrówlistki kolendry 0,5 szklanekWykonanie:Umyta cukinie przekroić w poprzek na pół i pokroić na plastry. Gorącą wodą opłukać groszek i pozostawić do rozmrożenia. Filety pokroić na cienkie plasterki i podsmażyć na oliwie 0k. 4 minuty. Dodać pastę curry, wymieszać i wrzucić na patelnie cukinie oraz groszek. Mieszając, podsmażać 2 minuty i wlać mleko kokosowe. Dusić 10 minut na małym ogniu. doprawić sokiem z limonki oraz kolendrą.Uwagi:Do potrawy można też wykorzystać pędy bambusa lub marchewkę.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia TajlandzkaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: