Wykonanie
Witam, dzisiaj chciałabym wam przedstawić przepis na zupę tajską z przepisu ugotowanych. Zupa idealna jako przystawka.Składniki:1 litr
mleka kokosowego2 szklanki
wody2
piersi z kurczaka3 płaskie łyżki pasty Tom Ka ( ja miałam czerwoną pastę
curry)pół
limonkikolendra, najlepiej świeża3 ząbki
czosnkuPrzygotowanie:
Mleko powoli podgrzewamy. Kroimy
piersi kurczaka na drobną kostkę, następnie wrzucamy je do wrzącego
mleka. Dodajemy
wodę, dostosowując gęstość zupy do naszego uznania. Dodajemy trzy płaskie łyżki pasty Tom Ka i rozgniecione ząbki
czosnku. Na koniec dodajemy połówkę
limonki i posiekaną
kolendrę. Całość gotujemy kilka minut.Ja moją zupę musiałam dosolić, ale bardzo ciekawy smak miała.Polecam każdemu zrobić:)