Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 6 sztuk
cukier 6 łyżek stołowych
olej 6 łyżek stołowych
mąka tortowa 7 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
śmietana kremowa 0,75 litrów
poziomki 250 gramów
cukier 3 łyżek stołowychWykonanie:
Białka ubić na sztywną pianę, wsypać
cukier i ubijając, dodawać po
żółtku. Do ubitych
jajek wlać
olej i 6 łyżek
wody. Wsypać
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do blachy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 25 minut w 170 stopniach. Jeszcze ciepłe ciasto wyjąć z formy na ściereczkę, zrolować i odłożyć do wystygnięcia.Krem: schłodzoną
śmietanę ubić z
cukrem (3 łyżki) na sztywno.Ciasto rozwinąć i posmarować ubitą
śmietaną, a na niej rozłożyć oczyszczone
poziomki. Zwinąć w rulon i włożyć do lodówki na 30 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: