ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 6 sztukcukier 6 łyżek stołowycholej 6 łyżek stołowychmąka tortowa 7 łyżek stołowychproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychśmietana kremowa 0,75 litrówpoziomki 250 gramówcukier 3 łyżek stołowychWykonanie:Białka ubić na sztywną pianę, wsypać cukier i ubijając, dodawać po żółtku. Do ubitych jajek wlać olej i 6 łyżek wody. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do blachy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 25 minut w 170 stopniach. Jeszcze ciepłe ciasto wyjąć z formy na ściereczkę, zrolować i odłożyć do wystygnięcia.Krem: schłodzoną śmietanę ubić z cukrem (3 łyżki) na sztywno.Ciasto rozwinąć i posmarować ubitą śmietaną, a na niej rozłożyć oczyszczone poziomki. Zwinąć w rulon i włożyć do lodówki na 30 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: